Młodszy kucharz w Dziale Hotelowym

Ogłoszenie numer: 7113672, z dnia 2022-06-27

Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. prof. Jana Rosnera

Młodszy kucharz w Dziale Hotelowym

Miejsce pracy: Wrocław

 

Opis stanowiska

Przewidywany zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

Zadania dominujące:

  • utrzymanie czystości i odpowiedniego poziomu higieny w pomieszczeniach produkcyjnych, magazynowych, socjalnych zlokalizowanych w obszarze gastronomii,
  • obróbka wstępna surowców i przygotowanie półproduktów wykorzystywanych do produkcji posiłków w tym: mycie, obieranie, krojenie, mielenie, szatkowanie,
  • zmywanie naczyń stołowych oraz mycie i dezynfekcja urządzeń i sprzętu kuchennego oraz magazynowego, w tym usuwanie i sortowanie odpadów poprodukcyjnych i resztek pokonsumpcyjnych,
  • porcjowanie i wydawanie posiłków, w tym przygotowywanie podstawowych dań ciepłych serwowanych na bufety śniadaniowe i kolacyjne.

Pozostałe zadania:

  • monitorowanie czystości wraz z rejestracją wykonanych czynności na formularzach zgodnie z procedurami wynikającymi z systemu HACCP oraz przepisami sanitarnymi w części dotyczącej zapewnienia odpowiednich warunków higienicznych,
  • racjonalne gospodarowanie artykułami żywności otrzymanymi do produkcji posiłków, w tym nadzór nad odpowiednim ich zabezpieczaniem przed zagrożeniami mającymi wpływ na jakość i bezpieczeństwo zdrowotne. Kontrola przydatności do spożycia surowców i produktów. Pobieranie i zabezpieczanie próbek żywności,
  • prace pomocnicze przy organizacji bankietów i przyjęć okolicznościowych,
  • prace pomocnicze w utrzymaniu porządku i czystości pokoi hotelowych.

Wymagania

  • Wykształcenie podstawowe i staż pracy 2 lata lub
  • Wykształcenie zasadnicze bez stażu pracy

Wymagania dodatkowe:

  • Preferowane doświadczenie na stanowisku o podobnym zakresie zadań w tym praca w gastronomii, hotelarstwie, placówkach oświatowych (serwis kelnerski, obsługa recepcji/sekretariatu/przerw kawowych itp.) związana głównie z utrzymaniem higieny, czystości i porządku.
  • Aktualna książeczka sanitarno- epidemiologiczna (badania dla celów sanitarno- epidemiologicznych).
  • Komunikatywność, dokładność, punktualność, umiejętność pracy w zespole pod presją czasu.
  • Umiejętność obsługi sprzętu oraz urządzeń kuchennych.
  • Znajomość zagadnień związanych z przechowywaniem i utrzymaniem jakości zdrowotnej surowców i produktów spożywczych.
  • Znajomość podstawowych zagadnień związanych z zastosowaniem środków chemicznych do utrzymania higieny produkcji żywności w kuchni.

Wymagane dokumenty i oświadczenia:

  • list motywacyjny i życiorys wraz z danymi umożliwiającymi kontakt z osobą składającą ofertę (numer telefonu, adres e-mail);
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe niezbędne do wykonywania pracy określonego rodzaju lub na określonym stanowisku;
  • oświadczenie kandydata o zapoznaniu się z informacją dotyczącą przetwarzania danych osobowych oraz o wyrażeniu zgody na ich przetwarzanie do celów naboru.
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.
APLIKUJ TERAZ

Zobacz podobne oferty

SZCZEGÓŁY OGŁOSZENIA
Firma:
Powiatowy Urząd Pracy w Kłodzku
Lokalizacja:
dolnośląskie/ Lądek-Zdrój
Data publikacji:
2022-07-05
Poznaj ofertę...
Przygotowywanie dań zgodnie z obowiązującymi standardami. Wymagania konieczne: Wykształcenie: podstawowe Wykształcenie: zasadnicze zawodowe Wymagania inne: Doświadczenie zawodowe mile widziane.
SZCZEGÓŁY OGŁOSZENIA
Firma:
Powiatowy Urząd Pracy w Oleśnicy
Lokalizacja:
dolnośląskie/ Oleśnica
Data publikacji:
2022-07-05
Poznaj ofertę...
Przygotowywanie posiłków,kontrola dostaw i stanów magazynowych,zarządzanie zmianą na kuchni, ustalanie menu Wymagania konieczne: Wykształcenie: zasadnicze zawodowe, gastronomiczne, kierunek: kucharz
SZCZEGÓŁY OGŁOSZENIA
Firma:
Powiatowy Urząd Pracy w Lubinie
Lokalizacja:
dolnośląskie/ Lubin
Data publikacji:
2022-07-04
Poznaj ofertę...
przygotowywanie posiłków, prace porządkowe Wymagania konieczne: Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe Wymagania inne: wymagane doświadczenie w zawodzie
Publikacja:
2022-06-27
Firma:
Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. prof. Jana Rosnera
Miejsce pracy:
dolnośląskie / Wrocław